Principat d'Astúries


San Jorge de Manzaneda
(Manzaneda, Gozón)

43º 36,385'N ; 5º 52,534'O   
Formada per una única nau rectangular acabada en un absis semicircular. La nau està coberta amb fusta, mentre que l'absis té volta de quart d'esfera. L'espadanya, com el pòrtic, van ser afegits en època barroca.


A l'interior destaca l'arc triomfal format per dos arquivoltes ricament decorades amb motius de zig-zag i dents de serra. Les arquivoltes estan sustentades per dos parells de columnes amb capitells decorats.


L'absis té quatre columnes adossades, amb capitells vegetals, per la part exterior. En la part central s'obre una finestra de mig punt amb una arquivolta sustentada en dos petites columnes. Sota la teulada hi ha una cornisa decorada amb motius geomètrics, que es recolza en mènsules decorades amb figures humanes, animals i vegetals.


La portalada es troba als peus de la nau. Formada per tres arquivoltes de mig punt en gradació. Els motius decoratius són similars als de l'arc triomfal: dents de serra, zig-zag i altres motius geomètrics. Les arquivoltes es recolzen en tres parells de columnes, la interior molt més gruixuda que la resta. En una de les columnes podem veure esculpida una imatge humana. Els capitells estan decorats amb motius vegetals.

PortaladaDetall portalada