Castella i Lleó - Província de Lleó


Església de Nuestra Señora del Camino
(Lleó, Tierra de León)

42º 35,815'N ; 5º 34,036'O   
Temple ubicat en una de les places més pintoresques i belles de Lleó, la Plaça del Gra o del Mercat. Va ser edificada en el segle XI, tot i que ha patit nombroses modificacions al llarg dels segles. També és coneguda amb el nom de Santa Maria del Mercat. En el seu interior es conserva la imatge de la Verge del Camí, patrona de la ciutat.

Vista general capçalera


Està formada per tres naus, que originàriament estaven acabats en tres absis semicirculars. El central es va enderrocar ena principis del segle XVIII, per construir un cambril per venerar a la Verge. Els dos laterals encara es conserven. En la part central tenen una finestra de mig punt decorada amb una arquivolta, que es recolza en dues columnes. L'arc està protegit amb un guardapols esculpit.

Absidiola esquerra


Les teulades es recolzen en una cornisa esculpida amb un escacat, que es recolza en mènsules esculpides amb figures humanes, motius vegetals i animals.

Detalls mènsules esculpidesDetalls mènsules esculpides

Detalls mènsules esculpides


Les naus estan cobertes amb voltes de creueria del segle XV. Originàriament tenien coberta de fusta, degut a la fragilitat dels seus murs.

Es conserven les dues portes romàniques tot i que molt modificades. Una d'elles es troba en el mur nord, formada per un doble arc que es recolza en dos capitells de tipus corinti. L'altra, als peus de la nau. En el segle XVI se li va afegir una torre i un pòrtic. En la portalada es troba esculpida una imatge dins una mandorla.

Campanar