Província de Girona


Casa del carrer Comte Tallaferro
(Besalú, Garrotxa)

42º 11,957'N ; 2º 42,003'E     En el carrer del compte Tallaferro podem trobar un edifici d'època romànica, de finals del segle XIII. L'interior ha estat totalment reformat al llarg dels segles, però en la façana encara podem observar les traces romàniques. Es creu que inicialment era molt més gran, però en l’actualitat ha quedat encaixat entre dos edificis.


En la planta baixa trobem la porta d'accés, formada per un arc de mig punt adovellat. Al costat dret podem veure una finestra en forma de sagetera. Aquesta part de l’edifici ha estat fet bàsicament amb grans carreus ben escairats.


Una motllura, força deteriorada separa la planta baixa del primer pis. En aquesta planta s'obrien dues finestres triforades, que encara eren visibles a principis del segle XX, però que actualment han estat substituïdes per dues finestres rectangulars. Per sobre d'aquesta planta n'hi ha una altra de construcció posterior.


També hi ha una planta subterrània, que està ventilada per una petita finestra quadrada arran de terra, al costat dret de la porta d’entrada.